Iisraeli ametnikud ütlesid, et kui nad lõpuks otsustavad, et rünnak on vajalik, jätavad nad ameeriklased teadmatusse, et vähendada tõenäosust, et USA-d peetaks vastutavaks Iisraeli potentsiaalse rünnaku peatamata jätmise eest. USA on tegelenud mitmeid kuid iisraellaste veenmisega, et rünnak oleks Iraani tuumaprogrammile ainult ajutine tagasilöök, teatab Associated Press.

Iisraeli peaminister Benjamin Netanyahu ja kaitseminister Ehud Barak edastasid ülaltoodud sõnumi mitmetele kõrgetasemelistele USA külalistele, sealhulgas ühendatud staabiülemate komitee esimehele, Valge Maja rahvusliku julgeoleku nõunikule ja rahvuslikule luuredirektorile ning USA seadusandjatele, kes kõik on üritanud saada üle usaldamatusest Iisraeli ja USA vahel Iraani tuumaambitsioonidele vastamise küsimustes.

Iisraeli otsus pidada USA teadmatuses tuleneb ka Iisraeli pettumisest Valges Majas. Eriti pärast rahvusliku julgeoleku nõuniku Tom Doniloni visiiti veendusid iisraellased, et ameeriklased ei alusta sõjategevust ega ühine Iisraeli ühepoolse tegevusega Iraani vastu. Iisraellased tegid järelduse, et nad peavad andma löögi üksi ja selle kavatsevad nad järgnevatel nädalatel Washingtonis toimuvatel kohtumistel selgeks teha.

Kaadritagune hoiatus on vastuolus avalikkusele näidatava ühisrindega.

USA luure- ja erioperatsioonide ametnikud on püüdnud dialoogi Iisraeliga elus hoida, jagades lubadusi, et Iisrael võib kasutada USA baase regioonis, kust rünnak korraldada, et Iisrael oleks sunnitud sellest ette teatama.