Laupäeval Madagaskarilt lahkunud Itaalia reislaev pidi Seišellidele jõudma teisipäeval. Praegu triivib alus India ookeanis Seišellidest umbes 320 kilomeetri kaugusel edelas. Aluse pardal on 636 reisijat ja 413 meeskonnaliiget, vahendas BBC.

Kruiisilaeva omanikfirma Costa Cruises ütles oma teates, et Costa Allegra elektrigeneraatori ruumis puhkes tulekahju. Tuli ei levinud ruumist kaugemale ning põlengus keegi viga ei saanud. Küll aga jättis tulekahju aluse vooluta ning firma kinnitusel uuritakse, mis seisus mootoriruum on.

Costa Allegra saatis välja hädasignaali ning nüüd on laeva poole teel puksiirid ja päästelennukid. Itaalia rannavalve juhataja Cosimo Nicastro ütles BBC-le, et meeskonnal kulus tulekahju kustutamiseks mitu tundi. Nicastro kinnitas, et kuigi alus on keset India ookeani, ei ole reisijad ohus. Nicastro sõnul ei saa laev manööverdada ning ilmselt tuleb see Seišellide sadamasse pukseerida.

Firmale Costa Cruises kuulub ka jaanuaris Itaalia rannikul karile sõitnud reisilaev Costa Concordia. Tolles õnnetuses hukkus 32 inimest.