Tulistaja põgenes esmalt sündmuspaigalt, kuid andis end hiljem ise politsei kätte. Kohalikku politseid abistab juhtunu uurimisel föderaalne juurdlusbüroo (FBI), vahendab BNS.

Vahejuhtum toimus Ohio kirdeosas Chardoni linna keskkoolis. Kahe haavatu seisund kriitiline.

"Üks õpilastest suri, ühe seisund on kriitiline ja üks on operatsioonil. Need on tänase päeva kurvad uudised," ütles Chardoni politseiülem Tim McKenna. Korrakaitseametniku täpsustuse kohaselt viidi pärast tulistamist kuulihaavadega haiglasse neli poissi ja üks tüdruk.

"Olin kohvikus, kui kuulsin terve seeriat pauke ja keegi karjus, et jookse koridori ja klassi. Siis tuli teine seeria pauke. Ausalt öeldes pole see kõik mulle veel kohale jõudnud. Kõik see on väga ebatõeline," kirjeldas tulistamise ajal kohvikus istunud 16-aastane Danielle Samples.

Kaasõpilaste sõnul oli tulistaja 17-aastane omaette hoidev nooruk, kes oli kannatanud koolikiusamise all ja postitanud enne rünnakut Twitteris ja Facebookis häiriva sisuga hoiatusi.

"Kuigi ta oli vaikne, oli tal siiski sõpru ja mina ei ütleks, et teda kiusati," väitis samas mõrvari 16-aastane koolikaaslane Tyler Lillash.