Täna toimub aktsioonikoolitus Pärnus, homme Tallinnas, kolmapäeval Narvas ja neljapäeval Tartus. Transpordi ametiühingu esimehe Peep Petersoni sõnul plaanib ametiühing praegu väljaastumisi kokku üheksas Eesti linnas: Tallinnas, Tartus, Pärnus, Narvas, Haapsalus, Kuressaares, Rakveres, Paides ja Võrus ning need sisaldavad nii ühepäevalisi toetusstreike kui pikette.

Peterson rääkis, et koolituste eesmärgiks on tugeva aktsioonivõime tagamine nii õpetajate kui ka ametiühingute keskliidu toetamisel: „Paneme raudteelastega oma parimad praktikad kokku ja valmistame igas linnas ette kokku umbes 20-30 streigiohvitseri.“

Streigilaine pearõhk on protestil kollektiivlepinguseaduse ühepoolse muutmise vastu valitsuse poolt ning õpetajate julgustamine. Ametiühingute Keskliidu streigilaine toimub 5.-9. märtsini.

Ühiseid streigikoolitusi on raudteelaste ja transpordi ametiühing korraldanud varemgi. Eelmine ühine streigikoolitus toimus mullu Rakveres, kus ametiühinguid nõustas reservkolonel Leo Kunnas, kes jagas sõjaväelist kogemust streigivõimekuse kiireks tõstmiseks.