Keskerakondlane Deniss Boroditš tundis muret Kreekale seatud liialt optimistlike tingimuste üle. "Programmi edukus on rajatud kolmele põhimõttele. Esimene nendest on Kreeka eelarve viimine tasakaalu. Siin ma kahtlen, et Kreeka riik on selleks suuteline. Teine komponent, kui see kärpekava tõesti realiseerub, siis kuidagi naiivne on loota, et GDP kasv on juba 2013 null ja juba 2014. aastal on see 2,3 protsenti. Ja kolmas asi, mis mind murelikuks teeb, on negatiivne võlgade restruktureerimine, mis praktiliselt välistab ju tagasipöördumise finantsturgudele, mis on ka üks osa sellest suurest paketist," selgitas riigikogulane oma küsimust.

"Aitäh! Tark inimene kahtlebki ja teie toodud argumendid on loomulikult kahtlemiseks sobivad ja kahtleb muidugi ka antud juhul mugav inimene, sest ega see otsus, selle poolt hääletamine kindlasti kellelegi õnne ja avalikku armastust ei too," vastas rahandusminister Jürgen Ligi keskerakondlasele.

"Meie siin ei peaks olema suured majanduse prognoosijad, sest et poliitikud võiksid oma näppe hoida prognoosidest võimalikult kaugemale. See ei ole praegu kindlasti teie poolt asi, mis mõjutaks näiteks meie eelarve koostamist ja selles mõttes oleks ebasoovitav, aga me peame uskuma parimaid eksperte, kes selle prognoosi on koostanud," lisas Ligi.

Riigikogu esimees Ene Ergma kutsus täna kella neljaks kokku riigikogu täiendava istungi, et läbi viia Kreeka abipaketi esimese lugemise arutelud.

Riigikogu teine täiendav istung kutsutakse kokku samal päeval kaks tundi pärast esimese täiendava istungi lõppu. Kuna Kreeka abistamise heakskiitmine on riigikogu otsus, siis vajab see teatavasti kaht lugemist riigikogu saalis. Kui Kreeka aitamise poolt on piisavalt saadikuid, kiidetakse Kreekale Eesti poolt kuni 357 miljoni euro ulatuses laenugarantiide andmine heaks eeldatavalt juba täna õhtul.

Kreekale 130 miljardi euro laenamise kiitsid euroala rahandusministrid heaks kolmapäeva varahommikul.