Pevkuri sõnul näitas eelmisel nädalal toimunud tööandjate keskliidu volikogu koosolek, et konstruktiivne, sotsiaalpartnerlust väärtustav koostöö töötukassa ja haigekassa juhtimises on võimalik.

Samuti tänas minister keskliitu konkreetsete ettepanekute eest seoses riigikogus menetluses oleva töötuskindlustuse seaduse muutmise seaduse ettepanekutega ja nõustus vajadusega vähendada töötuskindlustusmakset.

"Sarnaselt tööandjate keskliidu ja ametiühingute keskliiduga on ka valitsuse arvates tööjõu maksukoormus liiga kõrge ning seda tuleb alandada, ootamata ära muuhulgas 2015. aastal jõustuv tulumaksualandus," märkis Pevkur.

Valitsuse eesmärk on tema sõnul vähendada maksemäära alates 1. jaanuarist 2013. "Kuid nii, nagu tööandjate keskliit ka ise oma kirjas viitab, peab maksemäära kinnitamise eelduseks olema makromajanduslik prognoos ning tööturu arengu prognoos, mis on Rahandusministeeriumis valmimas lähikuudel," märkis Pevkur.

Kirjas tegi minister sotsiaalpartneritele kaks ettepanekut edasise osas.

"Esimeses järjekorras tuleb loomulikult taastada töötukassa ja haigekassa nõukogu normaalne töö, mistõttu ma väga loodan, et tööandjate keskliit nimetab esimesel võimalusel oma esindajad mõlema kassa nõukokku," avaldas minister lootust.

Samas möönis ta, et on küsimusi, mis on nõukogusse tagasitulemisega vältimatult seotud ning seetõttu on mõistlik osapooltel lähinädalatel maha istuda ja asjad selgeks rääkida.