Õiguskomisjoni liige Valdo Randpere lausus Delfile, et tulles vastu ametiühingute ja sotsiaaldemokraatide soovile pikendas õiguskomisjon praegu töös olevates kollektiivlepingu seadusemuudatustes kollektiivlepingu ülesütlemise aega esialgu kavandatud kolmelt kuult kuuele kuule.

Kuus kuud peaks olema tema hinnangul mõistlik aeg, et jõuaks pidada läbirääkimisi uue kollektiivlepingu sõlmimiseks või siis kollektiivlepingu lõplikul kadumisel kirjutada kõik vajalikud punktid individuaalsetesse töölepingutesse.

Kompromissettepaneku kohaselt muutub aastane kollektiivleping tähtajatuks, aga kui üks pool tahab selle üles öelda, siis on üles ütlemise ajaks kuus kuud.

Ka õiguskomisjoni esimees Marko Pomerants tunnistas avalikkuse survet muudatuste tegemiseks. "Vajaduse tänaseks aruteluks tingis ühiskonna laialdane tähelepanu kavandatavatele muudatustele ja nädalavahetusel meedias kajastamist leidnud mitmed kriitilised seisukohad, milles heideti ette kollektiivse töösuhte reguleerimiseks ebapiisavaid tähtaegu," ütles Pomerants riigikogu pressiteates.