Võimud üritavad välja uurida, kas põleng ülerahvastatud vanglas süüdati tahtlikult või oli selle põhjuseks viga elektrisüsteemis, teatab BBC News.

Tulekahju Hondurase pealinnast Tegucigalpast 100 kilomeetri kaugusel põhjas asuvas Comayagua vanglas sai alguse teisipäeva hilisõhtul ning selle kontrolli alla saamine võttis neli tundi.

Kümned vangid olid oma kongides luku taga ning söestusid tundmatuseni.

Comayagua tuletõrjujate esindaja Josué García sõnul oli vaatepilt vanglas „põrgulik“ ning meeleheitel vangid püüdsid elu eest leekidest pääseda.

„Me ei saanud neid välja aidata, sest meil polnud võtmeid ega leidnud valvureid, kelle käes need olid,“ ütles García.

Üks vang, kellel õnnestus pääseda, rääkis hiljem ajakirjanikele, et kuulis kõigepealt tulle jäänud vangide karjeid ja kõik hakkasid kohe oma elu pärast hirmu tundma. Ainuke, mida nad teha suutsid, oli hakata katust lõhkuma.

Teised ellujäänud ütlesid uurijatele, et üks vang süütas tulekahju, pannes oma voodi põlema. Ta olevat karjunud: „Me kõik sureme siin!“

Hondurase vanglateenistuse ülema Daniel Orellana sõnul on see versioon võimalik. „Meil on kaks hüpoteesi. Üks on, et vang süütas madratsid ja teine, et elektrisüsteemis tekkis lühis.“

Hondurase meedia teatel olid vanglas enne põlengut rahutused.

Kardetakse ka, et paljud vangid on põgenenud.

Kohalikes haiglates on põletushaavade ja muude vigastustega ravil kümneid inimesi. Osa vigastatutest viidi Tegucigalpasse, 30-l neist on rängad põletused.