Riigikogu istungile olid ennast kohalolijaks märkinud, ent eelnõu hääletamisest osa ei võtnud keskerakondlased Enn Eesmaa, Mihhail Stalnuhhin, Kalev Kallo, Lauri Laasi, Yana Toom, Mailis Reps, Priit Toobal, Inara Luigas, Viktor Vassiljev, Kadri Simson, Lembit Kaljuvee, Olga Sõtnik, Vladimir Velman, Valeri Korb, Rainer Vakra, Heimar Lenk, Marika Tuus-Laul ning Deniss Boroditš. Hääletusest võttis kokku osa 24 Keskerakonna saadikut. 

Lisaks ei hääletanud eelnõu poolt ega selle vastu ka istungilt osa võtnud reformierakondlastest Igor Gräzin, Tarmo Leinatamm, Terje Trei ning Andrei Korobeinik. Sotside ja IRLi fraktsioonide istungil viibinud saadikutest hääletasid kõik eelnõu poolt.

Tänasel istungil märkis end kohalolijaks kokku 93 saadikut. Istungilt ja eelnõu hääletamiselt puudusid IRLi fraktsisooni kuuluvad Juku-Kalle Raid ja Ene Ergma, reformierakondlased Paul-Eerik Rummo ja Imre Sooäär, keskerakondlased Ester Tuiksoo ja Eldar Efendijev ning sotsid Marianne Mikko ja Karel Rüütli.

Riigikogu võttis täna 71 poolthäälega esimesel lugemisel vastu 44 riigikogu liikme algatatud eelnõu, millega tunnustati Eesti vabadusvõitlejaid. Eelnõu vastu ei hääletanud ükski saadik.

Eelnõu vastuvõtmisele järgnes riigikogu saalis aplaus.