Küsimuse esitanud riigikogu liige Vladimir Velman viitas Anna-Maria Galojani juhtumile ja uuris, kuidas peaks riik käituma. Michal vastas, et ta ei pea õigeks, et Eesti riik kulutab maksumaksja raha selleks, et teda taga ostida ja Eestisse tuua.

„Selle eest võiks, kas välja kirjutada kas arve või tegelikult karistuse,“ pakkus Michal.

Ministri sõnul on riike, kus karistusest kõrvalehoidmisega või karistuse mittetäitmise juures lisandub karistuspäevi. On riike, kus selle eest on mingisugune muu karistus ette nähtud.

Michal luibas, et ministeerium teeb lähiajal analüüsi, milline on teiste riikide kogemus karistsusest kõrvalehoidvate süüdimõistetutega ja lubas siis lähiajal tulla seadusemuudatusega ka riigikogu ette.

"Ma arvan muidugi, et kõige parem oleks, kui nad neid kuritegusid toime ei paneks, siis ei oodataks neid vanglas," rääkis Michal. "Aga kui nad on selle kuriteo toime pannud, siis nad ikka peaks vanglasse tulema."

Ta viitas ekspertidele, kes ütlevad, et isegi kui süüdimõistetud mingi aja lükkavad oma karistust edasi, siis varem või hiljem nad sattuvad vangi.

"Ma loodan väga, et antud juhtumil see ka nii läheb, nagu te kirjeldasite," ütles Michal Velmani poolt viidatud Galojani juhtumi kohta.