Suurbritannia paljude poolt kadestatud reitingu AAA alandamine oleks ränk löök varakantsler (rahandusminister) George Osborne'ile, kes on Suurbritanniat pidevalt kriisis eurotsoonist distantseerinud, kirjutab The Guardian.

Moody's teatas, et teeb muudatusi, et peegeldada tundlikkust kasvavate rahanduslike ja makromajanduslike riskide suhtes, mis lähtuvad eurotsooni kriisist.

Moody's kutsus võlakriisis lääneriike üles muutma prioriteediks programmid, mis kiirendavad majanduskasvu kärpemeetmete kõrval.

Reitinguagentuuri teatel põhines otsus reitinguid alandada:

- Rahandusliku ja majandusliku raamistiku institutsionaalse reformi ja kriisi ületamiseks vajalike ressursside eraldamise väljavaadete ebakindlusel.

- Euroopa üha nõrgematel makromajanduslikel väljavaadetel, mis ähvardavad riikide kärpekavade elluviimist ning struktuurilisi reforme, mida on vaja konkurentsivõime suurendamiseks.

- Mõjul, mis Moody'se arvates nende faktoritel on jätkuvalt turgude kindlustundele, mis jääb tõenäoliselt nõrgaks, suure potentsiaaliga uutele šokkidele rahastamistingimustes.