Ta tunnistas, et VEE juht Stanislav Tšerepanovi ühte intervjuud oli võimalik mitmeti tõlgendada, mis tekitas nii meedias kui ka laiemalt hulga küsimusi. “Aga oma järgnevates esinemistes täpsustas Tšerepanov oma nägemust oluliselt ja meil on olnud rõõm tema seisukohtadega nõustuda,” oli Saar rahul.

Sotsiaaldemokraatide ja VEE ühinemine on tema hinnangul selgelt tulevikku suunatud samm, mis ühelt poolt aitab sotsiaaldemokraate oma eesmärkidele lähemale ja teisalt annab vene emakeelega Eesti kodanikele väljundi osalemiseks Eesti ühiskondlikus ja poliitilises elus. “Me ei karda ajutisi tagasilööke erakonna populaarsusele,” teatas Saar.

“Anname endale aru, et SDE üldkogu võib pühapäeval langetada ajaloolise otsuse, mis aitab tervendada kogu ühiskonda ja mille tegelik positiivne mõju on tunda alles aastate pärast,” ennustas Saar.

Inimesed on Saare sõnul väsinud kogukondade vastasseisust, mis paljuski on kunstlikult poliitikute poolt tekitatud. “Meie eesmärgiks on ühiskonna sisemise ühtsuse suurendamine. See aitab võtta nii tarbetuid tõkkeid majandusedu saavutamiselt kui ka inimsuhetelt. Loodetavasti sunnib see ka teisi erakondi senisest vastutustundlikumalt suhtuma rahvusküsimustesse Eestis,” lootis Saar.

Ta oli veendunud, et rahvuslikul pinnal ehitatud erakondade aeg on kaasaegses Eesti poliitikas otsa saanud ja nurgakiviks saab ikkagi erakondade maailmavaateline pool. “Eesti riik suudab kesta läbi aegade ja olla edukas, kui tema arendamisse on aktiivselt kaasatud kõik inimesed, kes on oma saatuse Eestiga sidunud,” nentis Saar.