IRLi poliitikute ettepanek mitte tuua õppetoetuste ja õppelaenu seaduse muutmise seaduse eelnõu parlamendi täiskogu ette kogus kuus poolt- ja viis vastuhäält, teatas sotsiaaldemokraatlik erakond (SDE). „On kahetsusväärne, et koalitsioon vilistab jätkuvalt õigustatud ootuse printsiibile ega kavatse hoolimata lubadustest üliõpilastele vastu tulla,“ ütles kultuurikomisjoni liige Jaak Allik.

Sotsiaaldemokraatide eelnõu järgi tuleb õppelaen hüvitada neile enne 2009. aasta 1. juulit õppelaenu võtnud tudengitele, kes töötavad avaliku sektoris või kasvatavad alla viieaastast last. Sama eelnõu läbis riigikogus esimese lugemise 2011. aasta mais.

Alliku sõnul on koalitsioon otsustanud eelnõu kalevi alla panna, tuues ettekäändeks, et haridus- ja teadusministeerium on esitanud valitsusesisesele kooskõlastusele õppetoetuste ja õppelaenude seaduse uue teksti. „Tegu on otsitud ettekäändega, kuna kooskõlastusringil olevas eelnõus puudub igasugune vihje varem võetud õppelaenude võimalikule hüvitamisele,“ märkis Allik.

IRLi auesimees Mart Laar käis läinud aasta 5. märtsil Eesti televisiooni otse-eetris välja veksli, et õppelaenu hüvitamise küsimus leiab lahenduse.