Laulja Ivo Linna rääkis ajalehele Pealinn, et kuigi Mustpeade vennaskond peab jätma maja avalikku kasutusse, siis ei suuda vennad majale ilmselt anda sama tähenduse, mis on sel eestlaste jaoks praegu, ning mustpeadele minnes on maja meie rahvale pöördumatult kadunud.

Helilooja Helena Tulve sõnul viib iga vanalinnast välja viidud kultuurikolle sealt ka tükikese elu, kuid kammermuusika ohtu seadmise asemel võiks sinnakanti tekkida hoopis vanalinna väike kultuurikilomeeter, kuna lähedal asub veel Kanuti Gildi hoone ja Katariina käik.

Tantsupedagoog Kaie Kõrb peab samuti väga oluliseks, et Mustpeade maja, milles praegu on hing sees, oleks avatud igale kunstihuvilisele, mitte üksikutele äravalitutele, ning märgib, et omapärane miljöö on ergutanud muusikuid ja tantsijaid koos tegema üpris erilaadseid projekte.

Džässimuusik Raivo Tafenau rõhutab, et Mustpeade maja on kujunenud eestlastele omamoodi kultuurikantsiks, mis hingestab kogu vanalinna ning aitab meie kultuurielu tutvustada ka välisturistile, nii et elu jätkumine majas samal kujul on ääretult oluline.