Laasi sõnul saavad riigikogu liikmed üsna tihti oma küsimustele vastuseks, et vaid Ansip teab, kuidas asju õigesti teha ja üleüldse ei peakski keegi nii rumalaid küsimusi küsima. "Üldjuhul ei üllata peaministri arrogantsus parlamendiliikmete hulgas enam kedagi, kuid, nagu näha, paljudele Eesti inimestele mõjus see täiesti ootamatult ja suisa šokeerivalt," märkis Laasi.

Tema hinnangul pole ACTA puhul ju küsimus selles, kas õigus on peaministril või opositsioonil, vaid hoopis selles, kas interneti võimalusi piiratakse või mitte.

"Tekib võimalus, et liigume autorikaitsega täiesti tsensuuriühiskonda," arvas Laasi. Heaks näiteks võib tuua Delfis kirjeldatud fotomaterjali kasutamise poliitikute blogides. Loomulikult aitavad pildid teksti ilustada ning on hea mõte neid kasutada. Justkui poleks ka probleemi kui foto all on viide selle autorile,"

Kui fotosid mitte kasutada, lähevad veebipäevikud kindlasti oluliselt igavamaks. Kui aga iga illustreerivat pilti hakata välja ostma, siis ei jäägi ilmselt enam teksti trükkimiseks aega – piltide tellimine ja pangaülekannete tegemine võtab kogu aja ära. "Minu hea fraktsioonikaaslane Mihhail Stalnuhhin on nii tubli, et kirjutab pea iga päev midagi oma blogisse, mõni päev ka mitu korda. Ausalt öeldes ei kujuta ettegi kui palju aega ja raha võiks tal kuluda kui iga postituse juures peab ACTA lepingu läbi vaatama ja sellele vastavalt käituma," imestas Laasi.

Kindlasti ongi hetkel toimuv vastuseis ACTAle proovikiviks sellele, kas kodanike ühine hääl ja jõud midagi suure äri ja poliitika silmis maksab. "Mina loodan siiralt, et ükski valitsus ei võta vastu inimeste vabadust piiravat ja karistamist soodustavaid õigusakte. Tuleb tunnustada kõiki neid, kes kutsuvad inimesi meeleavaldustele ja nõuavad selgitusi ning ausaid vastuseid."

"Osalen ka ise ACTA vastast meeleavaldustel ning kui ACTA Riigikokku jõuab siis hääletan kindlat selle vastu," lubas Laasi.