"Eesti ei tohi rahvusvaheliste lepingute ratifitseerimise puhul käituda kui kelgunöör ja IRL ei ole kelgunöör meie valitsuses," ütles Tsahkna Delfile.

Seepärast on tema sõnul vaja teema rahulikult läbi mõelda ning vaadata, millised on selle tegelikud mõjud ja tulemused meie ühiskonnas.

"Mulle tundub laiemalt, et me kipume oma vabadusi liiga kergelt käest andma ning liikuma oma ühiskonnaga ülereguleerimise poole," avaldas Tsahkna. "Seda võib kohata väga erinevates valdkondades, peame rohkem usaldama oma tavasid ja tervet mõistust."

Tsahkna sõnul peab internetivabaduse ja selle reguleerimise vahel samuti valitsema terve mõistus.

Tsahkna erakonnakaaslane Liisa Pakosta kirjutas reedel suhtlusportaalis Facebook, et uue teabe põhjal tuleb tuua ACTA arutamiseks riigikokku.

"ACTA mõjud tulevikus tuleb läbi analüüsida ja küsimused peavad saama vastused," kirjutas Pakosta. "Autoriõigused internetis peavad olema tagatud viisil, et digikeskkond areneks ja internetivabadus säiliks."

ACTA teemal on riigikogu fraktsioonidel järgmisel nädalal kavas arutelud. Reformierakonna fraktsioonil teisipäeval ning sotsidel ja IRLil kolmapäeval.