"Üks eriüksuslastest lõi jõhkralt Alla Aleksejevnat püssipäraga pähe ja ta kaotas viivitamatult teadvuse," rääkis Džiojeva esindaja Fatima Kokojeva, vahendab BNS.

Kokojeva oli varem öelnud, et Džiojeval oli insult ja ta viidi koomas pealinna Tshinvali haiglasse, mille politsei eriüksus ümber piiras.

Džiojeva staabi esindaja Violetta Dassajeva ütles reede hommikul Interfaxile, et poliitiku seisund pole paranenud.

„Me just külastasime Alla Aleksejevnat haiglas ning ta on ikka intensiivravil ning ikka halvas seisus. Öeldi, et ta tuli hommikul mõneks minutiks teadvusele, ent minestas siis taas. Ta ei rääkinud,“ ütles Dassajeva, lisades, et julgeolekujõudude rünnakus said kergemaid vigastusi said ka Džiojeva abikaasa ja vend.

„Eriüksuslased peksid nad läbi, kui nad üritasid Alla Aleksejevnat kaitsta. Ent nad on praegu normaalses seisus,“ selgitas Dassajeva.

Uudisteagentuur AFP vahendas reedel Lõuna-Osseetia uudisteagentuuri RES teadet, mille kohaselt jooksid julgeolekujõud tormi Džiojeva valimisstaabile ning poliitikul tõusis ülekuulamise käigus vererõhk, mistõttu ta haiglasse viidi.

„Ta on teadvusel, räägib, ning meedikud annavad talle vajalikku arstiabi,“ tsiteeris agentuur kiirabiarsti sõnu.

Julgeolekujõud pole teateid kommenteerinud.

Džiojeva võitis novembri lõpus peetud presidendivalimiste otsustavas voorus Kremli soosikut Anatoli Bibilovit. Kohus tühistas seejärel valimistulemused, mis vallandas selles Gruusiast lahku löönud ja Venemaa kontrolli all olevas vabariigis enneolematud protestid. Vastasseisu lõpetamiseks sõlmiti Kremli vahendusel kokkulepe, millest kinni ei peetud ning mille Džiojeva lõpuks kehtetuks kuulutas.

Džiojeva pooldajad kavatsesid ta reedel „presidendiks vannutada“.

Lõuna-Osseetia võimud kavatsevad pidada uued presidendivalimised 25. märtsil.