„Kas teil on probleeme inimestega Kesk- ja Ida-Euroopast? Kas te olete kaotanud töö poolakale, bulgaarlasele, rumeenlasele või mõnele teisele idaeurooplasele? Meie tahame teada,“ kirjutatakse veebilehel http://www.meldpuntmiddenenoosteuropeanen.nl DutchNewsi vahendusel.

Veebileht on illustreeritud ajalehepealkirjadega nagu: „Kas poleks parem, kui te läheksite tagasi?“ ja „Idaeurooplased, üha kriminaalsemad“.

PVV parlamendiliige Ino van de Besselaar ütles, et veebilehe eesmärk on saada korralik ülevaade kesk- ja idaeurooplaste tekitatud probleemidest, mis puudutavad kuritegevust, alkoholismi, narkomaaniat, prügiga reostamist ja prostitutsiooni.

Tulemused antakse üle Hollandi sotsiaalministrile Henk Kampile.

„Parteide solvavad algatused ei aita kaasa rahulikule diskussioonile,“ ütles Poola suursaatkonna esindaja Hollandi meediale.

Eelmisel aastal ütles Poola suursaadik Hollandis Janusz Stanczyk, et suhtumine Ida-Euroopast pärit inimestesse on diskrimineerimise piiril.

Viimase aasta jooksul on Hollandi kohalikud ja üleriiklikud poliitikud kutsunud üles tegutsema, et peatada Poola ja teiste Ida-Euroopa tööliste tsunami. Sotsiaalminister Kamp kutsus isegi üles töötute poolakate deporteerimisele, kuigi see on Euroopa Liidu seaduste järgi võimatu.