Uue variandi kohaselt karistataks homoseksualismi, lesbilisuse, biseksuaalsuse ja transseksuaalsuse propageerimise eest alaealiste hulgas trahviga alates 5000 rublast (127 eurost) (eraisikute puhul) kuni 500 000 rublani (12 700 euroni) (juriidiliste isikute puhul). Pedofiilia propaganda läheks veelgi kallimaks – alates 5000 rublast eraisikute puhul kuni miljoni rublani (25 000 euroni) juriidiliste isikute puhul, vahendab Lenta.ru.

Seaduseelnõusse hääletati sisse ka teine paranduste pakett, mis selgitab, millised on tegevused, mis on suunatud homoseksualismi, pedofiilia, lesbilisuse, biseksualismi ja transseksuaalsuse propageerimisele.

Seaduseelnõu autor, Ühtse Venemaa esindaja Vitali Milonov ütles, et täpsustused on vajalikud selleks, et seksuaalvähemused ei tunneks oma õigusi piiratud olevat ega võtaks seaduseelnõu enda vastu suunatuna.

Samal ajal kui seaduseelnõu peterburi parlamendis arutati, korraldasid homoaktivistid Smolnõi juures selle vastu protestiaktsiooni. Osa võttis umbes 20 inimest, kellest osa vahistati.