Kuna Galojan kinnipidamiskohta ei ilmunud, teeb vangla politseile avalduse tema sundtoomiseks. Kui rahavarguse eest viieks kuuks vangi mõistetud Galojan on Eestist lahkunud, antakse välja Euroopa vahistamismäärus ja ta muutub tagaotsitavaks Interpolis ja Schengeni infosüsteemis, vahendab ERR Uudised "Aktuaalset kaamerat".

Homsest hakkab Galojani taga otsima politsei, millal aga Galojan reaalselt konvoi saatel Eestisse peaks jõudma, on raske isegi ennustada.

"Suurbritannias on mõnevõrra kergem loovutamisotsust vaidlustada, kuigi see protsess on paika pandud raamotsusega, siiski vaidlemise võimalus seal on. See iseenesest pikendab kogu protsessi, aga lõpuks jõuavad nad kõik ikka siia," ütles keskkriminaalpolitsei juhtivkriminaalametnik Sergo Eelmäe.

Kui väljasaatmisotsus vaidlustatakse, võib kogu protsess aega võtta aasta kuni poolteist, vahel kauemgi. See aga ei tähenda automaatselt seda, et vaidlusteperioodil inimene vabaduses on.

Omastamise ja võltsitud dokumendi kasutamise eest osaliselt reaalse vangistuse saanud Eesti Euroopa Liikumise eksjuht Anna-Maria Galojan ei ilmunud täna vanglasse karistust kandma, nagu oli määranud kohus.

Vastavalt kohtumäärusele pidanuks Galojan tulema vanglasse viie kuu pikkust vangistust kandma hiljemalt hommikul kella 10-ks, kuid seda ta ei teinud.

Uurimisandmetel kasutas Galojan ära ligipääsu MTÜ rahalistele vahenditele ja omastas kokku üle 900 000 krooni. Nii kasutas ta MTÜ pangakaarti oma isiklike ostude eest tasumiseks, samuti andis korraldusi oma arvete tasumiseks või esitas kuluaruandeid, kus näitas, nagu oleks kulutuse teinud MTÜ heaks, kuigi tegelikult nii see ei olnud. Kuluaruannete alusel lasi ta summad endale hüvitada, tuvastas uurimine.

Kohtueelsel uurimisel kogutud tõendite järgi tasus Galojan MTÜ raha eest näiteks riiete, ehete, hinnaliste aksessuaaride ja jalatsite eest, samuti käis ilusalongis ja reisil. Muuhulgas ostis ta MTÜ vahendite arvel ka hulgaliselt kinkekaarte, mille ise erinevates kauplustes ära kasutas, selgus uurimisel.

Menetlusandmetel ulatus kahju kokku 930 743 kroonini, millest 125 000 krooni on juba 2007. aastal hüvitatud.