Kunstiakadeemia avalike suhete juht Solveig Jahnke ütles Delfile, et vaide esitamise tähtaeg on 10. veebruar ning otsuse vaide kohta langetab haridus- ja teadusministeerium.

„Meie eesmärk on ehitada EKA uus hoone Tartu maantee 1 krundile, kuna sinna projekti on panustatud nii palju raha ja muid ressursse,“ kõneles ta. „Iga alternatiivne projekt eeldaks nullist alustamist ja ei tooks rahalist võitu, pigem kaotust.“

EKA on uue hoone ehitusse praeguseks panustatud juba üle 5 miljoni euro ja loodab lähipäeval saada Tallinna linnaplaneerimise ametilt ka ehitusloa. Jahnke sõnul oleks sellel Archimedese vaide seisukohast palju kaalu.

Eesti Päevaleht kirjutas täna viitega Tallinna linnaplaneerimisameti juhataja Anu Hallik-Jürgensteini sõnadele, et amet saab väljastada tingimusliku ehitusloa, mis tähendab, et ehitama saab hakata siis, kui vaidlusküsimused on lahendatud.

Jahnke sõnul andis rektor Signe Kivi nõukogule ka ülevaate käimasolevast järelevalve protsessist ha ja ütles, et EKA on käitunud seaduspäraselt ja läbipaistvalt. Järelevalvekomisjoniga, kes praegu majas toimetab, tehakse koostööd.

Jahnke lisas, et nõukogu päevakorras oli ka EKA tänavuse vastuvõtu küsimus. „Meil on sellel aastal varasem vastuvõtt,“ märkis ta. Avaldusi EKAsse õppima asumiseks saab esitada 6. veebruarist kuni 1. märtsini.