Riigikogu moodustas täna opositsiooni algatusel elamislubade uurimiskomisjoni, mida toetas 84 rahvasaadikut. Tarmo Leinatamm ütles, et teda hämmastab, miks politseitaustaga uue komisjoni liikmed sotsiaaldemokraat Andres Anvelt ja Keskerakonna fraktsiooni liige Kalle Laanet üldse komisjoni luua tahavad, kui samal ajal käib politseiuurimine, vahendab ERR Uudised "Aktuaalset kaamerat".

"Kas nad kardavad, et siseminister on sellise mõjuvõimuga, et ta võib-olla pärsib uurimistegevust, aga ma ei usu seda. Ma usun väga Eesti politsei töösse ja minule tundub see politsei solvamisena," ütles Leinatamm.

Korruptsioonikomisjoni juht ja uue uurimiskomisjoni liige Andres Anvelt (SDE fraktsioon) ütles, et komisjon ei saanud kõike selgitada, sest korruptsioonikomisjonil on teistsugused kohustused.

"Avalikkus ja ühiskond ootab meilt näiteks vastuseid selle kohta, kuidas ikkagi käis täitevvõimu mõjutamine, tõstmaks ettevõtlusega seotud elamislubade kvooti sellel ajal, kui oli juba üleval küsimus juhtorganite kvoodi kuritarvitamises, tõstmaks 120 pealt 180-le," selgitas Anvelt.