"Tõepoolest, kui taotletakse isiku sundtoomist, siis kõigepealt üritataksegi isikut määratud korras kinnipidamisasutusse tuua. Kui see ei õnnestu, kuulutatakse isik kohtu poolt määrusega tagaotsitavaks," selgitas Delfile politsei- ja piirivalveameti pressiesindaja Kaarel Kuusk.

"Kui otsimise käigus selgub näiteks, et isik on Eestist lahkunud, saab justiitsministeerium välja anda ka Euroopa vahistamismääruse, mille alusel saab politsei alustada ka rahvusvahelist tagaotsimist."

25. jaanuaril rääkis Galojan Publikule, et on Londonis. "Jah, see vastab tõele! Olen hetkel Londonis ja ei kavatse niipea Eestisse naasta," kinnitas Anna-Maria.

Harju maakohus määras möödunud aasta 5. mail, et Galojan (29) peab minema Tallinna vanglasse 7. veebruaril kell 10. Galojani süüdimõistmine jõustus 18. jaanuaril, kui riigikohus ei võtnud tema kaitsja vandeadvokaat Sven Sillari kaebust arutusele. Seetõttu jäi jõusse mullu 17. oktoobril Tallinna ringkonnakohtus langetatud otsus, millega jäeti Galojani süüdimõistmine ja vangi mõistmine muutmata.

Kohus mõistis Galojani (29) süüdi suures ulatuses omastamises ja võltsitud dokumendi kasutamises ning määras talle ühe aasta ja 10 kuu pikkuse vangistuse, millest tal tuleb vanglas kohe ära kanda viis kuud. Galojan peab asuma karistust kandma otsuse jõustumisel.

Kohus mõistis Galojanilt välja tsiviilhagi katteks 47 956,29 eurot ning võttis talt lisakaristusena kolmeks aastaks õiguse tegutseda juriidiliste isikute juhtorganites.