"1735 on see arv, mida me ei muuda," kinnitas päästeameti peadirektor Kalev Timberg.

Timbergi sõnul jääb komandode üldarv 72 juurde. "Päästeametil poleks ka selle vastu midagi, kui kõik inimesed Eestis saaksid teenust 10 minuti jooksul. Selleks oleks vaja vaid 115 päästekomandot. Kuid ükski riik, kui rikas ta ta ka poleks ei kasuta sellist võtet, et paneb komandosid järjest tihedamalt," kinnitas Timberg, et töötama peab päästeökonoomika põhimõte.

Peadirektori asetäitja Kuno Tammearu sõnul on päästeametile väga oluline vabatahtlike päästjate toetamine. "Pakume neile tasuta väljaõpet ja koolitust. Toetame neid ka tehnika ja varustusega, et neil oleks koht, kus oma tegevustr korraldada," sõnas ta, et veelgi rohkem tuleb panustada ennetsutööle.

16. mail suletakse Palamuse, Võnnu, Emmaste, Leisi, Puhja, Puka, Saku, Võsu ja Kanepi komando, kuid Tammearu kinnitusel katavad neid piirkondi teised komandod. "See võib tähendada ka kohaletulekuaja pikenemist, aga kohale tuleb kindlasti elupäästemeeskond," lausus ta.

Aastaringse elupäästevõimekuse saavad aasta lõpuks järgmised komandod: Järvakandi, Narva-Jõesuu, Tõrva, Vändra, Kunda, Mustla, Otepää, Räpina, Vastseliina, Häädemeeste, Kärdla, Pärnu-Jaagupi, Alatskivi, Antsla, Mustvee, Tabivere, Kihelkonna, Kilingi-Nõmme, Koeru, Kohila, Käina, Orissaare, Risti, Mõniste, Aravete.