Loomulikult saan ma umbes aru, mida naine oma südantlõhestava looga öelda
proovis, kui siiski leian ma, et ta võiks pigem suu pidada. Miks on sul õigus öelda, et need, kes on aborti teinud, on lapsevihkajad, kes rasestuvad söögi alla ja söögi peale? Sellisel juhul võin mina sind kutsuda loodusfriigiks, kes söögi alla ja söögi peale unistab lapsesaamisest ja kõrvalt tegeleb inimestevihkamisega.

Ärge saage valesti aru! Mul on hea meel, kui inimesed suhtuvad lapsesaamisesse tõsiselt ja tahavad enne aastakese olla tervislikud ja korralikud. Ometi ei paista sina, kallis lugejakirja kirjutaja, eriti arusaaja inimene olevat. Sest kui juhtubki nii, et keegi jääb kogemata rasedaks ja ärme üldse nendest asjadest räägi, et ehk on ta noor ja ehk ei ole tal lapse kasvatamiseks raha ja ehk ei suudaks ta 9 kuud lapsega ringi käia, keda ta kasvatada ei suuda ja kelle ta hiljem ära andma peab, siis tema ju isegi ei saanud seda võimalust. Olla tervislik, oodata ärevuse ja rõõmuga.

Temale ehk jääbki see esimeseks raseduseks, ja erinevalt nendest, kes seda perega koos rõõmustades läbi elada saavad, peab aborditegija mäletama rasedust kui masendavat, ropsimaajavat ja kurba aega. Ja sina siin vingud, et inimesed julgevad soola su haavale raputada?

Mitte rasestumisele on meditsiiniline põhjus. Samamoodi on vähk meditsiiniline haigus. Ometi ei käi vähihaiged sinu ees lärmamas, et miks sa siin ilma vähita ringi jooksed, kui meie nii haiged oleme.

Abordi tegemine ei saa kellelegi olla kerge. Ehk läheb selle läbi elanulgi aastaid aega, mil ta saab rasedaid ja väiksed beebisokke vaadates mitte nutma puhkeda?

Tore, et te lapsendada proovite. Olete te mõelnud, et ehk ongi see nn “saatus” et teie pere ongi mõeldud lapsendama. Tegema head? Kui nii, siis nii. Aga ma oleks üsna õnnelik, kui teie oma õnnetuses ei käiks sappi pritsimas nendele, kellel endal nagunii õnnetu olla on.