"See, et see organisatsioon on püsinud nüüdseks aastast 1399 ja ei ole midagi niisugust veel teinud, see peaks olema kõige parem garantii selle vastu, et seda ka edaspidi nii ei tehta," lausus Tulviste vennaskonna äriliste eesmärkide kohta Delfile.

Tulviste kinnitas ka, et Mustpeadel on olemas kokkuleppe linnaga, et maja tagasisaamisel jätkavad nad sealset kultuuritegevust ning maja jääb edaspidigi rahvale avatuks. "Jah ja meil olnud vestlused ka filharmooniaga, keda see kõige rohkem puudutab. Ma usun, et Eesti ühe vanema organisatsiooni vastu võiks ka rohkem usaldust olla, kui mõne uuema ettevõtmise vastu," rääkis Tulviste.

Vennaskonna liikme Tulviste sõnul on aga maja vaja oma õigusjärgsetele omanikele kindlasti tagastada. "See on ju loomulik, et kui midagi on võetud ära seadusevastaselt ja väevõimuga, siis iga organisatsioon soovib seda tagasi saada. Loomulik oleks see kui antakse hoone tagasi, põhjendamist vajaks aga hoopis otsus, et hoonet tagasi ei anta. Sellist head põhjendust praegu aga näha ei ole," rääkis Tulviste.

Maestro Eri Klas rääkis ajalehele Pealinn, et Mustpeade maja tagastamine oleks solvang Eesti kultuuritegijatele. "Mustpeade maja tagastamine on solvang kultuuritegijate suhtes, nii tehakse kultuurile haiget," lausus maestro Eri Klas. "Huvitav on see, et viimased 10 aastat ei tundnud keegi huvi, kuidas majal läheb. Katus jooksis läbi ja ruumid vajasid korrastamist. Millegipärast nüüd, kui linn tegi maja korda ja kinkis Tallinna Filharmooniale, selles heliseb muusika hommikust õhtuni, ja rahvas on maja leidnud, tahab riik seda tagastada. Kui maja tagastatakse, siis ei tea keegi, mis sellest edasi saab. Riigi puhul teeb tigedaks, et ühe käega maja antakse ja teisega võetakse."

Helilooja Rein Rannapi sõnul oleks aga maja äraandmine avalikust kasutusest lausa kuritegu Eesti kultuuri vastu.

14. sajandil loodud Mustpeade vennaskonna praegused üksikud liikmed peavad vanalinna ajaloolist maja enda omaks, sest erinevalt teistest seisuslikest organisatsioonidest nagu näiteks Eestimaa Rüütelkond, Kanuti Gild ja Kaupmeeste Suurgild, mille Eesti Wabariik likvideeris, aktsepteeris Eesti Vabariik neid juriidiliselt ning tunnistas õigustatud  subjektiks.

Rahandusministeerium on ette valmistanud eelnõu, mille järgi tuleks Tallinna vanalinnas asuv Mustpeade maja ikkagi Mustpeade vennaskonnale tagastada, Tallinna linn aga on sellele plaanile vastu.