Tuule kiirus võib merel tõusta tormini ning maal võivad tuuleiilid ulatuda kuni 20 m/s.

MTV3 meteoroloog Pekka Pouta hoiatab, et tugev tuul võib murda lume tõttu raskeid puid ning põhjustada ulatuslikke elektrikatkestusi. Pouta lisas, et tormiprognoosi peab homme veel täpsustama, ent tormiks tuleb igal juhul valmis olla.

Ka Eesti sünoptikud hoiatavad tugevneva tuule eest. Läänemere põhjaosas ja Soome lahe lääneosas puhub lõuna- ja edelatuul puhanguti 15 m/s. Laine kõrgus on 1,5-2,5 m. Laevad jäätuvad kiiresti.

Esmaspäeval ulatub Skandinaaviasse madalrõhkkonna serv, Eesti kohal püsib aga kõrgrõhuvöönd. Kahe rõhuala piirimail puhub öösel Läänemere ääres tugev lõunakaare tuul ja Lääne-Eestis sajab ka veidi lund. Õhutemperatuur on Lääne-Eestis -10 kuni -15, Kesk- ja Ida-Eestis -19 kuni -24, kaguosas kuni -30 kraadi. Päeva peale jääb ilm vaiksemaks ja taevas selgineb. Õhutemperatuur on saartel ja läänerannikul -5 kuni -12, sisemaal -13 kuni -19.

Teisipäeval katab Läänemere ümbrust nõrk madalrõhuväli. Sajab kerget lund. Puhub nõrk idakaare tuul. Õhutemperatuur on öösel -18..-23, kohati -26, päeval -9 kuni -14 kraadi.