"Sihtasutuste seadus ütleb, et sihtasutuse põhikirja võib asutaja muuta juhul, kui sihtasutuse eesmärk ei muutu," selgitas Nõlvak. "Tänasel juhul on sellest kaarega mööda mindud ning muudetud lisaks põhikirjale sihtasutuse nimegi."

Sihtasutuse mõiste organisatsiooni jaoks on nimelt teatud sihi seadmises. Kui see seatud siht ammendub, tuleb tegevus lõpetada, mitte kanda seda nimemuutusega üle teiste sihtidega tegevusele.

"Ka Kultuurikatla nõukogusse jäävad peamiselt keskerakondliku taustaga inimesed, nagu Moonika Batrakova, Riho Rõõmus ja Aini Härm," rääkis Nõlvak, kelle sõnul näib, nagu plaaniks Keskerakond Kultuurikatla nime all luua hoopis uut bürood Savisaare lähikondlastele palgalisa maksmiseks.

Nõlvaku sõnul saab niisuguseks vangerduseks olla kaks põhjust. "Esiteks soovitakse ilmselt vältida likvideerimismenetlusega kaasnevat paberimajandust ning ning eriti just põhjalikku aruandlust, millega tuleks päevavalgele kõik sihtasutuse asjaajamise tegematajätmised ja eksimused."

"Teiseks tuleb sihtasutuse likvideerimise korral tasuda lähemate kuude jooksul ka kõik maksmata arved," märkis Nõlvak, kelle sõnul võimaldab uue nime all jätkamine pikendada juba käimasolevaid projekte ning ajatada tasumata nõudeid pikema aja peale. SA Tallinn 2011 tegevus on sisuliselt
ammendunud ning selle tegutsemisest on linnavolinikud saanud väga piiratud informatsiooni. "Tallinna linna sihtasutused ei tohi olla võimuloleva erakonna tööbüroo," toonitas Nõlvak.