Ajaleht Washington Post kirjutas, et Panetta on mures suurenenud tõenäosuse pärast, et Iisrael korraldab lähikuudel rünnaku. CNN teatas, et sai sellele teatele kinnituse president Barack Obama administratsiooni anonüümseks jäänud kõrge ametniku käest, vahendab Reuters.

„Panetta usub, et on suur tõenäosus, et Iisrael ründab Iraani aprillis, mais või juunis – enne kui Iraani siseneb „immuunsustsooni“, nagu Iisraellased seda nimetavad, et alustada tuumapommi ehitamist,“ kirjutas Washington Posti kolumnist David Ignatius.

„Iisraellased kardavad, et väga varsti on iraanlastel varutud piisavalt rikastatud uraani sügaval maa-alustes rajatistes, et valmistada relv – ja ainult USA saab neid siis sõjaliselt peatada,“ kirjutas Ignatius.

Ignatius ei viidanud ühelegi allikale. Ta kirjutas Brüsselist, kus Panetta osaleb NATO kaitseministrite kohtumisel.

Nii Panetta kui Pentagon keeldusid Washington Posti artiklit kommenteerimast.

Artiklis öeldakse, et USA-Iisraeli ühiste sõjaväeõppuste edasilükkamine, mis olid kavandatud saabuvale kevadele, võib olla märk Iisraeli peatse rünnaku võimaluse kohta.

Iisraeli sõjaväeluure ülem kindralmajor Aviv Kochavi ütles neljapäeval, et tema hinnangul võib Iraan valmistada neli tuumapommi juba varutud uraani edasi rikastades, ja esimene pomm võib valmida aasta jooksul pärast seda, kui on otsustatud see valmistada.

Kochavi sõnul on siiski olemas võimalus, et tugevamad rahvusvahelised sanktsioonid võivad veenda Teherani loobuma poliitikast, mille eesmärk Kochavi sõnul on kahtlemata tuumarelvade loomine.

Iisraeli kaitseminister Ehud Barak teatas aga, et kui sanktsioonid ei saavuta soovitud eesmärki peatada Iraani sõjaline tuumaprogramm, tekib vajadus kaaluda tegutsema asumist.