Meedikute andmetel said ohvrid surma politsei ja meeleavaldajate kähmluses, kui rahvas üritas tungida jaoskonda ja käiku läksid tulirelvad. Mõlemad mehed surid kuulihaavadesse, vahendab BNS.

Egiptuse politsei kasutas päeval pealinnas Kairos meeleavaldajate vastu pisargaasi, et takistada neil siseministeeriumi peahoonesse tungimist. Valitseva sõjaväenõukogu ja politsei vastaseid loosungeid hõikunud meeleavaldajad marssisid ministeeriumi juurde, kus märulipolitsei neil tee tõkestas ja pisargaasi käiku lasi.

Viimastel andmetel vajas meedikute abi 628 inimest, enamik sai tervisehäired gaasi sissehingamisest.

Euroopa Liit kutsus neljapäeval korraldama sõltumatu uurimise Egiptuse uue vägivallalaine asjaolude väljaselgitamiseks.

Jalgpallimängul puhkenud kokkupõrgetes hukkus 74 inimest ning kasvas taas viha riigi sõjaväelise juhtkonna vastu, sest tunnistajate sõnul ei teinud matši turvanud politsei veresauna ärahoidmiseks mitte midagi.

"Ma loodan, et kiire ja sõltumatu uurimine heidab selle traagilise sündmuse põhjustele valgust," ütles Euroopa Liidu välispoliitika juht Catherine Ashton.

Egiptuses sai kolmapäeval jalgpallimatši järel puhkenud vägivallas surma vähemalt 74 ja vigastada rohkem kui tuhat inimest, ütlesid tervishoiuministeeriumi ametnikud riigitelevisioonile.

Traagilised sündmused hargnesid Suessi kanali lähedal asuvas Port Saidi linnas, kus sealne meeskond alistas kõrgliiga kohtumises riigi tuntuima klubi Al-Ahly.

Telekaadrite põhjal tormasid tuhanded pealtvaatajad kohe pärast lõpuvilet väljakule ja asusid pealinnast Kairost külla sõitnud meeskonda ja selle poolehoidjaid taga ajama. Vägivallatsejad loopisid kive ja pudeleid ning tulistasid ilutulestikurakette. Käiku lasti ka noad ja kaikad.

Enamik ohvreid sai surma aga tribüünidel, kus nad paanikasse sattunud rahvahulga jalge all surnuks trambiti või terrassidelt alla tõugati, rääkisid pealtnägijad.