Eestikeelse pressiteate pealkirjaks oli "Vene Erakond Eestis juhid ei eita okupatsiooni", kuid venekeelse pressiteate pealkiri oli "Venelased ei ole ega saa olla okupandid ega okupantide järeltulijad".

Delfi üritas täna kõiki kommunikatsioonikanaleid kasutades saada Tšerepanovilt kommentaari selle kohta, kuidas selline vastuolu pealkirjadesse on sattunud ning mis on erakonna juhi tegelik seisukoht selles küsimuses. Vene Erakonna juht Delfi päringutele tänase päeva jooksul ei vastanud.

Üleeile rääkisid Vene Erakonna Eestis esimees Stanislav Tšerepanov ja tema asetäitja Gennadi Afanasjev, et okupatsiooni teema arutamisele võiks kehtestada moratooriumi, sest praegusel hetkel on okupatsiooni fakt nende arvates usu, mitte kohtuotsuse küsimus.

Vastuseks Vene Erakonna Eestis esimehe Stanislav Tšerepanovi avaldusele, ütles Vene Erakonnaga ühineda plaaniva sotside juht Sven Mikser, et erakond jätkuvalt taunib Eesti okupeerimist Nõukogude Liidu poolt.

Moratooriumi kehtestamise ideest rääkisid Tšerepanov ja Afanasjev venekeelsele Delfile pühapäeval oma erakonna kongressil, kus kiideti heaks liitumine sotsiaaldemokraatidega.