„Jagan Eesti instituudi avarapilgulist nägemust kultuuri olemusest ja soovin jätkata geograafiliselt laiaulatuslikku tegevust eesti kultuuri tutvustamisel maailmas,“ ütles Larini Eesti instituudi teatel.

Monika Larini on õppinud teatriteadust, kõrvalainetena kirjandust ja kunstiajalugu Tartu ülikoolis ja Helsingi ülikoolis ning täiendanud end Amsterdami ülikoolis autoriõiguste ja kultuurikorralduse valdkonnas. Monika Larini on varem aastaid juhtinud Eesti Näitemänguagentuuri, millest ta aastaks 2008 arendas välja laiapõhjalisema valdkondliku infokeskuse – Eesti Teatri agentuuri. Tema praegune töökoht on Draamateatris.

Larini on koostanud õppematerjale, tema teatriteadusartikleid on avaldatud Eesti ja välismaa väljaannetes, ta on esinenud teatri- ja kultuurikonverentsidel Euroopas, Ameerikas ja Austraalias ning õpetanud teatriajalugu kõrgkoolides.

Oma eesmärkidest instituudi juhina tõstis Larini esile soovi elavdada instituudi Eesti-sisest tegevust ja koostööd erinevate kultuuri- ja haridusorganisatsioonidega. Ta peab oluliseks jätkata kultuuriportaali kultuur.info ja veebientsüklopeedia www.estonica.org arendamist, samuti kirjastustegevuse valdkondlikku laiendamist.

Eesti instituudi ülesanne on levitada teadmisi Eesti ühiskonna ja kultuuri kohta teistes maades, edendada kultuuri- ja haridussidemeid ning toetada eesti keele ja kultuuri õpetamist väljaspool Eestit. Instituudil on esindused Helsingis ja Budapestis, instituut koordineerib eesti keele ja kultuuri lektorite töötamist välisülikoolides.

Eesti instituudi eelmine direktor Mart Meri nimetati 2011. aasta novembris riigikogu liikmeks.