Lubadus korraldada positiivne kampaania järgneb Kremli strateegide väljaütlemisele, mille järgi kannatas võimuerakond Ühtne Venemaa detsembrikuistel parlamendivalimistel, sest opositsiooniparteid nimetasid seda varaste ja sulide parteiks. Ühtsel Venemaal on olnud seda silti raske maha raputada, vahendab RIA Novosti.

Partei Õiglane Venemaa juht Mironov esineb 4. veebruaril algava kampaania käigus mitmes reklaamvideos, teatas erakonna esindaja Ruslan Tatarinov.

Kommunistliku partei juhi Zjuganovi kampaania vastab valijate „ratsionaalsetele, emotsionaalsetele ja visuaalsete ettekujutustele“, ütles kommunistide strateeg Dmitri Novikov. Zjuganovi peamised valimisloosungid on „Võim ja vara rahvale!“ ja „Alati on valik“.

Liberaaldemokraatliku partei esimees Žirinovski hoidub samuti Putinile vastandumast, teatas kampaaniameeskonna liige Aleksei Ostrovski ja lisas, et Žirinovski esineb 20 lühiklipis, mis näitavad tema elu erinevaid külgi. Valimisloosungid on „Žirinovski või asi läheb hullemaks!“ ja „Žirinovski ja asi läheb paremaks!“.

Viies kandidaat, miljardär Mihhail Prohhorov kavatseb oma kampaania teises laine esineda reklaamidega, milles rünnatakse Putinit, ütles pressiesindaja Juliana Slaštševa üksikasju avaldamata. Teisipäeval ütles Prohhorov, et hoidub Putini ründamisest, välja arvatud juhul, kui nad kohtuvad valimiste teises voorus.