"Kindlasti mitte mingeid radikaalseid samme ei tule. Erakonnal on väga tähtis ülesanne olla usaldusväärne valitsuspartei, et tagada Eesti riigi stabiilne juhtimine. Me peame täitma inimestele antud lubadused, meil seisab ees ülesanne valmistuda kohalikeks valimisteks ja kindlasti pean vajalikuks asuda erakonna uue programmi koostamist," ütles Reinsalu Delfile.

Samuti on vastse erakonna esimehe arvates ta valmis selleks, et lahendada erakonna kahe leeri ehk "kampsunite" ja "lipslaste" vahelised arusaamad ning neid omavahel ühendada.

"Iga armastus peab olema kahepoolne ja ühendada saab siis kui me oleme selleks valmis. Mina olen selleks valmis ja mulle tundub, et tänane kongress saatis väga selge sõnumi ja oli selgelt positiivne ning lahendusi otsiv," ütles Reinsalu.

Reinsalu sõnul saab nüüd IRLi kõige tähtsamaks suunaks Eesti perede toimetuleku tagamine läbi majanduskasvu. "See on kõige tähtsam küsimus sellel aastal. See on seotud meie tööhõive tagamisega, muudatustega haridussüsteemis ja see on seotud sellega, et meie majanduskasv peab pöördumatult tõusule minema," ütles Reinsalu.

Reinsalu poolt hääletas tänasel suurkogul 977 erakonna liiget, Herkeli poolt andis hääle 465 inimest ning Pakosta poolt hääletas 285 erakonna liiget. Kokku väljastati suurkogul 1767 mandaati.