Esialgu ehmatas see päris ära, mõtlesin, et mihuke tola selle artikli veel kirjutanud on. Lähemal uurimisel aga selgus, et tegu ei olegi Eestiga, nagu me seda praegu mõistame, vaid kunagise piirkonnaga Põhja-Eestis.

Mind hakkas see asi päris huvitama ja uurisin lähemalt. Siis sattusin aga päris segadusse. Inglise keelne wikipedia väidab, et tegu on Eestimaa kubermanguga, eestikeelses wikipedias on aga Eestimaa kubermang eraldi artiklina. Mida see Eestimaa siis endast täpselt kujutab?

Lõppkokkuvõttes jäi asi üsna segaseks ja keegi, kes seda asja paremini valdab, võiks nimetatud artiklisse lisada mõned selgitavad laused, et seda mitte segi ajada praeguse Eestiga. Leidsin küll infot, et tegu on kunagise üliõpilasseltsi lipuga, millest hiljem sai sini-must-valge, kuid päris kindel olla ei saa.

Kui iga eestlane teab, millised on Eesti lipuvärvid, siis välismaalane, kes Eesti kohta infot otsib ja satub näiteks inglise keelses wikis lehele http://en.wikipedia.org/wiki/Governorate_of_Estonia, mis on eestikeelses wikis oleva artikli "Eestimaa" analoog, siis võib ta saada küll valet infot. Ei usu, et välismaalased oskaksid vahet teha (kuna mul endalgi tekkis segadus) ja võivad näiteks oma (uurimus)töödes kasutada Eesti sini-must-valge lipu asemel rohe-lilla-valge lippu. Loodan, et keegi targem isik suudab antud artiklisse juurde lisada mõned selgitavad laused, et vältida segadust.