"Uued erakonna juhid peaks pidama meeles avatust, mitte ainult programmis, vaid näitama ennast ka väljapoole ja käituma ühtse erakonnana. Ma tahan, et oleksime julged laienema, olema julged eriarvamuste suhtes, annaksime naistele suurema võimaluse ja tõmbaksime kaasa nooremat sugupõlve," ütles Laar oma kõnes.

Lisaks pani Laar tervele erakonnale südamele ka seda, et edaspidi tuleks edasi tegeleda kaitsevõime edendamisega, tegema ära asjad, mis seni on tegemata ning tegelema rohkem rohelise maailmavaatega. "Rahvusliku erakonnana ei tohi ma seda ära unustada," ütles Laar.

Kaitseminister lisas samuti, et erakond peab pidama tõsist võitlust ka edaspidi korruptsiooni vastu ja  sellega aktiivselt võitlema ega järgi andma oma põhimõttele.

Pärast kõnet sai Laar erakonna poolt peasekretär Priit Sibulalt redeli, et Laar ikka kõige kõrgema tipu vallutada saaks. Laar ise lubas naljatledes seda redelit kasutada oma ruumi suurendamiseks.

Tallinnas Nokia kontserdimajas algas täna keskpäeval Isamaa ja Res Publica Liidu suurkogu, kus valitakse erakonnale ka uus esimees. Keskpäevaks oli kohale saabunud umbes tuhatkond inimest.

Erakonna juhiks soovivad saada Andres Herkel, Urmas Reinsalu ja Liisa Pakosta. IRLi senine esimees ja kaitseminister Mart Laar teatas juba mullu septembris, et ei kavatse erakonna esimehe kohale tagasi kandideerida.