Reedeses Eesti Päevalehes kirjutas riigikogu põhiseaduskomisjoni esimees Rait Maruste: "Kahe teise erakonna riigikogulasest liikme väidetav mõjuvõimuga kauplemine 500–600(?)-eurose annetuse vastuvõtmise ja haldusorgani mõjutamisena vallandas massiivse politseioperatsiooni, kus osalesid kümned kapo töötajad. Tunde kestnud läbiotsimises kahtlustatavate töö- ja elukohas võeti hulgi ära dokumente ja arvutid. Läbiotsimine on tugev põhiõiguste riive. Kas rakendatud abinõud ja nende intensiivsus olid proportsionaalses suhtes taotletava eesmärgiga? Kui see nii ei olnud, siis peab jõu kasutaja veenvalt selgitama, miks ei saanud eesmärki saavutada muul viisil (näiteks võetusega). Seni seda selgitust antud ei ole."

Klandorf ei mõista, et miks pidi nii suure lärmi ja koosseisuga väliselt väikest asja Keskerakonna büroossee püüdma minema. Ta ei õigusta võimalikku kuritegu, kuid 500 eurot ei vääri tema arvates mitmekümnemehelist sissetungi.

"Mulle tundub see ebaproportsionaalne," mainis ta. "Ma ei taha uskuda, et kapo vormistas poliitilist tellimust, aga nii paistab. Sellepärast olekski hea, et kapos lüüakse lahku vastuluure ja kurjategijate tagaajamine. Kui politseil pole lisatööks jõudu, siis seda tuleb neile anda. See lahendaks ühiskonnas väga palju pingeid."

Ta tõi näite, et juba 1990ndate keskel soovitati Euroopas Eestile kapo pooleks lüüa, et vastuluure oleks omaette üksus ja kurjategijaid otsiks tavaline politsei.

"Olime siis ja võimalik, et oleme tänaseni Albaania ja Rumeeniaga samal pulgal," oletas ta.

Toobali vastuolulistest sammudest rääkides arvab Klandorf, et riigikogu liikmetel peaks olema samasugune õigus allikate kaitsele nagu ajakirjanikel. "Riigikogulasel on õigus saada infot, aga ta ei saa alati öelda, miks ja kuidas ta selle sai," lisas ta.

Keskerakonna aukohtusse jõuavad erakonna viimase aja skandaalid lähenevate nädalate jooksul.