"IRL sisekriitikud on palju kurtnud, et erakonnas lepitavat asju kokku kuidagi põhikirjalistest otsustusmehanismidest mööda minnes," lausus Kross ja lisas, et esimehekandidaatide senine sisukas kampaania ja homsed valimised peaks andma kõigile veendumuse, et erakonda juhitakse avatult.

"Olen oma valiku üle palju mõelnud ja otsustanud hääletada Urmas Reinsalu poolt. Mulle sümpatiseerib Urmase platvorm, kus põhirõhk on ühest küljest väärtuspoliitikal ja teisest küljest erakonna sisemisel sidususel. Ma leian, et Reinsalul esindab kolmest kandidaadist nii vana Isamaa kui Res Publica positiivseid külgi ning tal on seega kõige paremad eeldused viia erakond kriisist välja. Aseesimeestena hääletan samadel kaalutlustel Margus Tsahkna ja Jaak Aaviksoo poolt," sõnas Kross. 

Laupäeval toimuval IRL suurkogul valitakse erakonnale uus esimees. Senine esimees, Mart Laar, teatas sügisel, et enam partei esimeheks ei kandideeri. Ta on kinnitanud ka, et ameti mahapaneku järel temast erakonna telgitagust niiditõmbajat ei tule.