Pirita linnaosa teatel lükati muudatustega tegevused eelarveaasta võrra edasi. Ettepanekud esitas keskerakondlasest Merivälja põhikooli direktriss Kaja Laanmäe, kes kinnitas, et tegi muudatusettepanekud selleks, et viia arengukava detsembris vastu võetud linnaeelarvega vastavusse. Laanmäe sedastas ka, et reaalseid maksumusi saab hinnata alles pärast hangete läbiviimist.

Kuigi tänavu ei jätkunud linnaeelarves raha ei lasteaia ega kooli jaoks, loodetakse Laanmäe kinnitusel tulevikus linnaeelarvest nende jaoks saada rohkem kui seni arengukavas kirjas olnud summad ja seetõttu ei tahetud endale varasemate hinnangutega raame seada.

Reformierakondlasest Pirita halduskogu liige Kaupo Nõlvak ütles täna Delfile, et arengukava kallal on mitu aastat vaeva näinud umbes 70 inimest. Keskerakondlasest Pirita linnaosa vanem Tiit Terik teatas, et ei kahetse, et arengukava loomisele on kaasa aidanud paljud Pirita elanikud ja erinevad töörühmad.

Terik heidab sealjuures Nõlvakule ette, et too pole ise piisavalt panustanud. „Paraku pean nentima, et Kaupo Nõlvak ei avaldanud soovi arengukava loomise protsessis osaleda, ega teinud ka parandusettepanekuid. Ausalt öeldes on tema sõnavõtud Pirita arengukava teemadel veidi asjatundmatud, ennatlikud ning heidavad sellele täiesti põhjuseta halba varju,“ lausus Terik.

Teriku sõnul viisid muudatusettepanekud arengukava lihtsalt reaalsusega kooskõlla ja ühtki objekti arengukavast välja ei võetud. Tema sõnul annab arengukava töödokumendina juhiseid arenguks linnaosas ning sinna kirjutatakse maksimaalne, mida loodetakse realiseerida.