Javlinski kogus seaduses ette nähtud kaks miljonit toetusallkirja, aga kaks järjestikust kontrolli, millest teine lõpetati teisipäeva õhtul, näitasid, et 25,66 protsenti neist olid kehtetud, teatas keskvalimiskomisjoni sekretär Nikolai Konkin. Seaduse järgi võib kehtetuid allkirju olla viis protsenti, vahendab RIA Novosti.

Mezentsevi puhul leidis keskvalimiskomisjon, et tema kandidatuuri toetuseks kogutud allkirju oli alla kahe miljoni. Kontrolliti 105 000 allkirja ja leiti, et üle 15 000 neist olid kehtetud. Pärast seda lõpetati allkirjade kontrollimine.

Ainuke kandidaat, kes esitas kehtivad allkirjad, oli miljardär Mihhail Prohhorov. Tema nimekirjas oli valimiskomisjoni väitel alla viie protsendi kehtetuid allkirju. Kolmapäeval registreeris keskvalimiskomisjon Prohhorovi ametlikult kandidaadiks.

Ülejäänud neli registreeritud kanidaati on peaminister Vladimir Putin, partei Õiglane Venemaa juht Sergei Mironov, liberaaldemokraatliku partei esimees Vladimir Žirinovski ja kommunist Gennadi Zjuganov.