Telekanalis sõna võtnud võimuesindaja nimetas ühenduse ettepanekut "häbematuks ja jõhkaks sekkumiseks Süüria siseasjadesse" ja "rünnakuks riigi iseseisvuse vastu", vahendab BNS.

Araabia Liiga kutsus pühapäeval ametlikus pöördumises Süüria presidenti Bashar al-Assadit üles loovutama võimu asepresidendile ja moodustama kahe kuu jooksul üleminekuvalitsuse, mille ülesandeks oleks ennetähtaegsete presidendi- ja parlamendivalimiste korraldamine.

"Assad peaks võimu loovutama asepresidendile, kes omakorda peaks viivitamatult alustama tööd rahvusliku ühtsusvalitsuse moodustamiseks," märgiti Katari peaministri Hamad bin Jassim Al-Thani poolt Kairos korraldatud pressikonverentsil ette loetud avalduses.

Araabia Liiga teatas, et taotleb ettepanekule ÜRO julgeolekunõukogu toetust.

Ühtlasi otsustas ühendus pikendada vaatlusmissiooni Süürias kuu võrra. Suurendatakse ka vaatlejate arvu ning üritatakse rakendada meetmeid nende tegevuspiirangute kaotamiseks.

Araabia Liiga hoiatas ühtlasi, et Süüria valitsuse meetmed on viinud opositsiooni vastutegevusele, mis võib viia täiemahulise kodusõjani.

Rahvusvaheline surve president Assadile tugevneb tasapisi. ÜRO andmetel on Süüria võimud möödunud aasta märtsist alates valitsusvastaseid rahutusi maha surudes tapnud üle 5400 inimese.