Peaminister Jyrki Kataineni Koonderakonna liige Niinistö on üks Soome kogenenumaid poliitikuid ja arvamusküsitlustes on ta püsinud suure edumaaga esikohal kogu kampaania vältel. Reedel avaldatud viimased küsitlustulemused andsid talle 32-protsendise toetuse, kirjutab BNS.

Sellega edestab ta kõiki vastaseid rohkem kui 10 protsendipunktiga, aga detsembrikuu 51 toetusprotsendiga võrreldes on tema edumaa kõvasti kahanenud ja teise valimisvooru tõenäosus suurenenud.

Kui ükski kandidaat ei kogu pühapäeval üle 50 protsendi häältest, peetakse 5. veebruaril teine voor.

Teisele kohale on viimaste päevadega ootamatult tõusnud roheliste kandidaat Pekka Haavisto, keda värskeimatel andmetel toetab 13 protsendi vastanuist. Keskearkonna veteranpoliitik Paavo Väyrynen on 11 protsendiga kolmas.

Parlamendivalimistel edukalt esinenud Põlissoomlaste kandidaat Timo Soini ei ole aga presidendivalimistel kaugeltki nii soositud, teda toetab vaid 6 protsenti küsitletud soomlastest.

Valimiskampaania lõppeb laupäeval, nii et kõik kandidaadid teevad viimaseid ponnsitusi. Kõik peale Soini keskenduvad Helsingile, vaid Põlissoomlaste juht on otsustanud külastada Ida-Soome linnu.

Eelvalimistel on hääle andnud juba 32,7 protsenti hääleõiguslikest kordanikest.