Päev pärast failijagamiskeskkonna Megaupload sulgemist ja selle juhtide kinnipanemist murdusid täna internetiaktivistide kogukonna Anonymous küberrünnakute all USA justiitsministeeriumi, föderaalse juurdlusbüroo ja mitmete filmistuudiote kodulehed, vahendasid ERR uudised "Aktuaalset kaamerat".

Euroopas on jõustumas samalaadne leping ACTA ehk piraatluse vastu suunatud riikidevaheline leping, mis tegelikkuses kaotab internetist sõnumisaladuse, kohustab teenusepakkujaid kasutajate internetiliikluse järel nuhkima, kriminaliseerib kõige pisemad rikkumised ning lubab karistusaktsioone korraldada kohtu asemel valitud eraettevõtteil.

"Praegu on meie internet vaba, saame edastada sõnumeid ja keegi ei jälgi, mis selle sees toimub. Pärast ACTA vastuvõtmist muudetakse teenusepakkujatele kohustuslikuks jälgida, mis toimub, võimalusel sekkuda või jagada infot õiguste omanikuga. Mõnes mõttes kogu sellise infrastruktuuri ülesloomine viib meid autoriõiguste kaitse nime all sisuliselt maailma, mis ei erine Hiina ega Iraani internetist," rääkis Irve.