"On selgunud, et PIP-implantaadid või ka teise firma poolt "M-implant" nime all turustatud rinnaimplantaadid võivad osutuda ohtlikuks tervisele, kuna neis on kasutatud mittemeditsiinilist tööstuslikku silikooni. Kasutatud silikooni puhul pole selge, kuidas see organismis käitub," põhjendas saadetud sõnumi tagamaid terviseameti peadirektor Tiiu Aro.

"Sellise silikooni imbumine rinna kudedesse võib tekitada põletikke ning sattuda ajajooksul lümfiringesse, mistõttu peaksid nimetatud implantaate kandvad kliendid olema vastava ala spetsialistide erilise tähelepanu all," lisas Aro.

Otsus, kutsuda plastikakirurgiaga tegelevaid tervishoiutöötajad terviseriske ennetavas tegevuses oma osa andma, sündis käesoleval nädalal sotsiaalministeeriumis toimunud kohtumisel. Kohtumisel osalesid lisaks ministeeriumi esindajatele ka terviseameti ning Eesti Plastika- ja Rekonstruktiivkirurgia Seltsi esindajad.

Oma arstiga või ka mõne teise plastikakirurgiaga tegeleva doktoriga võiksid ise ühendust võtta kõik, kes on lasknud endale rinnaimplantaadid paigaldada ja kellel on tekkinud vaevusi või lihtsalt küsimusi oma tervise suhtes.