Politsei kinnitas, et vahistas ebakaines olekus olnud Aivo. Kaitseliidust öeldi, et sellenimeline mees on nimekirjas, aga ei osale juba ammu organisatsiooni aktiivses tegevuses – selliseid nimetatakse surnud hingedeks.

Allikas ütles Delfile, et pärast kella 21 õhtul hakkas purjus mees õllebaaris Privaat märatsema. Ta karjus, et on kaitseliidu Alutaguse maleva staabiülem ning kui baari töötajad kutsusid turvafirma ja kohale saabunud turvamehed huligaani maha väänasid, hakkas ta röökima, et tal on vintpüss ja ta laseb sellest kõik maha, kaasa arvatud politseinikud.

Turvamehed andsid mehe politseile üle.

Politsei kinnitas purjus mehe vahistamist. „Eile, 19. jaanuaril kell 20.27 saabus politseisse teade turvamehelt, et baaris Privaat Rakvere tänaval Jõhvis on purjus mees, kes segab kliente. Sündmuspaigale läinud politseipatrull viis 48-aastase Aivo kainenema,“ teatas Ida politseiprefektuuri pressiesindaja Jelena Filippova.

„Me nimetame selliseid surnud hingedeks. Jah, ta on kaitseliidu nimekirjas, aga alates 2007. aastast ei ole ta üles näidanud mingisugust aktiivsust. Loomulikult pole ta mingi staabiülem,“ öeldi kaitseliidu Alutaguse malevast.