Delfi valis tuhandete tublide inimeste seast kümme nime, kes väärivad avalikku kiitust või vähemalt täiendavat tähelepanu.

Helgi Sallo. Armastatud primadonna; suutnud skandaalideta püsida Eesti rahva enim armastatud näitlejannana. Eeskuju ka igapäevaelus nii ema kui vanaemana.

Aivar Pohlak. Uue Eesti jalgpalli rajaja. Ideoloog ja mootor, kes pole elanud skandaalideta, kuid on suutnud teha jalgplli sama populaarseks kui korvpall, kergejõustik või suusatamine kokku. Temata poleks Eesti 2011. aasta oktoobris põdenud jalgpallihüsteeriat.

Fjodor Berman. BLRT suuromanik; Eesti esitööstur, kes pole pakkumistele vaatamata ettevõtet maha müünud, vaid arendab seda süsteemselt, igapäevaselt ja uskumatult edukalt.

Ants Laaneots. Lõi reaalse usalduse Eesti kaisteväe vastu. On oma patriotismi ja selge sõnaga eeskujuks kogu ühiskonnale.

Daniel Schaer. Eesti diplomaat, kes aitas Liibanonis lahendada pantvangikriisi, sõlmis kokku erinevate riikide luureandmed; andis eestlaste murest kohalikele võimudele pidevalt teada.

Märten Ross. Eesti rahanduspoliitika hoidja ja selgitaja, kes sunniti inetult lahkuma Eesti Pangast.

Tiit Ojasoo ja Ene-Liis Semper. Vastuoluliste etenduste loojad, neist 2011. aastal näidati etenduses "The Rise and Fall of Estonia" meie, eestlaste, lähiajalugu ja omavahelisi suhteid ausamalt kui kunagi varem.

Erik Tohvri. Armastatud kirjanik, kelle nimega ei meenu suure kunstiga meenuvad kaanonid ja riiklikku lugupidamist, kuid oma teostega on tuhandete eakate igapäevane kaaslane ja valgustaja.

Helen Sildna. Muusikamänedžer, kes on arenenud eestlaste muusikamaitse äärmuslikke; suvel korraldas "Vabaduse laulu", kus arvestatav osa esinejatest kattus presidendi lemmikartistidega.

Delfi lugejad pakkusid ordeni Indrek Tarandile, Rainer Nõlvakule, Enn Sarvele, Horre Zeigerile, Konstantin Vassiljevile, Indrek Leppikule, Aivar Mäele jne.