McFaul kohtus sel nädalal Venemaa opositsioonitegelastega. Sellel kohtumisel ei osalenud korruptsioonivastane blogipidaja Aleksei Navalnõi, kuid Leontjev üritas just teda USA suursaadikuga siduda, nimetades Navalnõid opositsiooni internetifüüreriks, kelle on välja õpetanud NDI, vahendab BBC News.

Väljaspool Venemaad peetakse McFauli üheks USA juhtivaks eksperdiks Washingtoni ja Moskva suhete alal ning ta on osalenud president Barack Obama administratsiooni „reseti“ poliitika elluviimisel.

„Asi on selles, et McFaul ei ole Venemaa spetsialist, vaid väga spetsiifilist liiki demokraatia edendamise spetsialist,“ ütles Leontjev teisipäeva õhtul Pervõi Kanalis. „Juba 1992. aastal esindas ta Venemaal NDI-d, mis seisab teadaolevalt lähedal Ameerika eriteenistustele ning tegeleb Kolmanda Maailma riikide poliitiliste liidrite väljakoolitamisega. 2010. aastal õpetati sama instituudi programmi raames Yale'is välja demokraatide uue põlvkonna liider, internetifüürer Aleksei Navalnõi, kes on sellesama McFauli hea tuttav.“

Navalnõi osales 2010. aastal Yale'i maailmaprogrammis.

Suursaadiku kohtumist opositsioonitegelastega näidati teisipäeva õhtul Pervõi Kanalis pikalt. Ekraanil oli pildi all tekst: „USA saatkond: saamas instruktsioone uuelt suursaadikult“. Loeti ette ka kohtumisel osalenute nimed: Oksana Dmitrijeva, Ilja Ponomarjov, Sergei Mitrohhin, Boriss Nemtsov, Vladimir Rõžkov ja Jevgenija Tširikova.