Pilv kommenteeris süüdistuse episoodi, kus prokuratuuri väitel jättis Reiljan vastamata abilinnapea Kaia Jäppineni kirjale, milles paluti seisukohta looduskaitsealade kasutamise kohta. Süüdistuse kohaselt oleks pidanud Reiljan vastama kirjas küsitud looduskaitse all olevate alade kasutamise kohta eitavalt, mida minister aga teha ei tahtnud, kuna tal oli Merko ehituse juhiga kokkulepe juba nende alade kasutamise kohta.

"Kõik selle kirjaga seoses esitatud süüdistused on ebatäpsed. Pole näidatud täpselt, mida Reiljan siis tegemata jättis ja kuidas tema süü läbi seetõttu haldusakt jäi välja andmata. Info ministeeriumist linnavalitsusse ju lõpuks jõudis," rääkis Pilv ning selgitas, et Reiljan ei ole sellist kirja kunagi näinud."Seda tõendab ka asjaolu, et ministeeriumis ei ole sellist kirja kunagi registreeritud."

"Samuti oleks pidanud ju linn oleks hakkama huvi tundma, et kuhu kiri sai. See ei jõudnud ministeeriumisse ja seda sinna ei saadetudki, vaid viidi süüdistuse kohaselt maa-ameti valvelauda. Villu Reiljani puutumus kirja liikumisele puudub täiesti," rääkis advokaat. "Kiri liikus õiget rada pidi ja õigele asutusele. Keskkonnateenistus ongi ju see asutus, mis antud otsuseid kujundab. Ja teenistus on lõpuks kirjale ka vastanud."

Prokuratuuri esitatud süüdistuse kohaselt jäävad endise keskkonnaministri Villu Reiljani õigusvastased teod ajavahemikku 10. aprill 2003 kuni 8. oktoober 2006. Reiljanit süüdistatakse selles, et ta andis Merko ehitusega seotud töötajatele looduskaitse all olevate kinnistute vahetamisega seotud infot, ise mõjutades ametnikke, et need ei teeks takistusi maade tagastamisel ning et peale maade tagastamist ei oleks võimalik riigil neid tagasi nõuda. Samuti hoolitses Reiljan selle eest, et riigi omandisse jääks huvipakkuvad maad, et nendega oleks pärast võimalik tehinguid teha, vahetades vähemväärtuslikke krunte väärtuslikemate vastu.

Endisele keskkonnaministrile ja rahvaliitlaste juhile Villu Reiljanile nõuab prokuratuur altkäemaksu võtmise eest, sealjuures vähemalt teist korda, karistuseks 4 aastat vangistust, millest reaalselt ärakandmisele kuuluks 6 kuud. Endine minister on teatavasti ka juba korra pistise küsimise eest kriminaalkorras karistatud.