„Tänane päev oli vallale üks raskemaid töökoosoleku päevi, kus pidime lahkama Leisi päästekomando tulevikuküsimust - kas päästekomado jääb või tuleb likvideerida,“ sõnas Leisi vallavanem Ludvik Mõtlep peale kohtumist päästeameti juhi Kalev Timbergiga.

Vallavanem tundis heameelt selle üle, et päästeameti juht Kalev Timberg tuli ise kohale asja arutama. Vallavanema sõnum Timbergile oli selge, et vald ei saa leppida päästekomando sulgemisega.

Timberg ütles pressikonverentsil, et arutelu päästekomando meestega ja hiljem vallavalitse ja üldsuse esindajatega oli küllaltki tuline.

Arutati alternatiivseid võimalusi, mida võiks teha üks või teine pool. Ühe kompromissettepanekuna oli arutlusel komando üleminek vabatahtlikkusele.

Päästeamet jätkab visiite kõigis sulgemisele määratud üheksas vallas ja päästekomandos lähima kahe nädala jooksul. Kokkuvõtted kohtumisest jõuavad siseministrini.

Komandode sulgemise otsuse allkirjastab päästeameti peadirektor oma sõnade kohaselt ilmselt jaanuari lõpus või veebruari esimestel päevadel.

Saaremaal avaldas täna Leisi päästekomando sulgemise vastu meelt umbes 180 inimest.