Kaitseliidu teavitusosakonna juhataja ülem major Tanel Rütman rääkis Delfile, et eelmise aasta 1. septembrini oli avalike suhete osakonna pealik major Neeme Brus, kes naasis kaitseväkke.

Pärast Brusi lahkumist oli vaheaeg ning toimus struktuurimuutus. Tekkis uus kaitseliidu peastaabi struktuuriüksus: avalike suhete ja koostööosakond, mille koosseisus on endine avalike suhete osakond pluss koostööjaoskond, mis enne kuulus kaitseliidu peastaabi planeerimise ja koostööosakonna koosseisu. Viimase osakonna koostööjaoskonna juhataja oligi enne Heiki Arike.

Rütmani sõnul jäid pärast osakondade ühinemist mitmed juhid n-ö ripakile ning nende seast valiti värske avalike suhete ja koostöö osakonna juhiks just Arike, kuna tema senine teenistus ja töökogemus kaitseliidus on väga pikk, suisa 15 aastat. Aastatel 1993-1994 oli ta Mart Laari valitsuses siseminister.

”Juhtkond ilmselt leidis, et tema on kõige sobivam seda ametikohta täitma,” sõnas Rütman ning rõhutas, et Arike on hetkel veel kohusetäitja, kuna uus struktuuriüksus tuleb enne akrediteerida, kui Arikese täieõiguslikuks osakonna juhatajaks saab nimetada.